Το χομπυ επαγγελμα
+2
petrosarowana
Alesadro
6 απαντήσεις
Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Απ: Το χομπυ επαγγελμα
Δευ 5 Νοε - 10:23:32
Εχω σκεφτει πολλες φορες να κινηθω προς τα εκει πανω στο χομπυ, και αυτό λογο του απλετου εσωτερικου χωρου που διαθετω.
Από τη μια όμως δεν θελω να κανω ότι να’ναι, θελω κατι που να με ικανοποιει προσωπικα, αλλιως το μονο ευκολο θα ηταν να εχω κανει τη μεγαλη λιμνη εκτροφειο ζωοτοκων και να τροφοδοτω τα καταστηματα ολοκληρης της Αττικης μη σου πω και της Ελλαδας.
Αλλα δεν θελω κατι τετοιο…
Κατι άλλο που με ‘’χαλαει’’ είναι ότι επειδη αγαπαω το χομπυ μου και με χαλαρωνει, ειμαι της αποψης πως σε ότι μπαινει το χρημα και το κερδος στη μεση χαλανε όλα...
Οποτε εκει που καταλληγω, είναι πως αν καταφερω μια μερα να εχω ένα μικρο ‘’βοηθημα’’ μονο για τα εξοδα μου, θα ημουν ικανοποιημενος.
Η επιτυχια θα ηταν να κανω το χομπυ μου αυτοσυντηρουμενο.
Σε καμια περιπτωση δεν σκοπευω να βγαλω το ψωμι μου από αυτό όμως.
Ιδεες πολλες (από σαλαχια που αναπαραγωνται ευκολα, μεχρι οξυρυγχους και χαβιαρι), και γνωση επισης…μερακι δεν το συζηταμε, χαριζω κι ολας….απο κεφαλαιο υστερουμε…
Από τη μια όμως δεν θελω να κανω ότι να’ναι, θελω κατι που να με ικανοποιει προσωπικα, αλλιως το μονο ευκολο θα ηταν να εχω κανει τη μεγαλη λιμνη εκτροφειο ζωοτοκων και να τροφοδοτω τα καταστηματα ολοκληρης της Αττικης μη σου πω και της Ελλαδας.
Αλλα δεν θελω κατι τετοιο…
Κατι άλλο που με ‘’χαλαει’’ είναι ότι επειδη αγαπαω το χομπυ μου και με χαλαρωνει, ειμαι της αποψης πως σε ότι μπαινει το χρημα και το κερδος στη μεση χαλανε όλα...
Οποτε εκει που καταλληγω, είναι πως αν καταφερω μια μερα να εχω ένα μικρο ‘’βοηθημα’’ μονο για τα εξοδα μου, θα ημουν ικανοποιημενος.
Η επιτυχια θα ηταν να κανω το χομπυ μου αυτοσυντηρουμενο.
Σε καμια περιπτωση δεν σκοπευω να βγαλω το ψωμι μου από αυτό όμως.
Ιδεες πολλες (από σαλαχια που αναπαραγωνται ευκολα, μεχρι οξυρυγχους και χαβιαρι), και γνωση επισης…μερακι δεν το συζηταμε, χαριζω κι ολας….απο κεφαλαιο υστερουμε…
- AlesadroBanned
- Αριθμός μηνυμάτων : 231
Ημερομηνία εγγραφής : 05/01/2012
Τόπος : Λαμια
Δευ 5 Νοε - 15:17:30
Εχεις απολυτο δικιο στο οτι μπορει να χαθει το χομπυ.
- petrosarowana1000+ posts
- Αριθμός μηνυμάτων : 1338
Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2011
Τόπος : Σταματα Αττικης
Δευ 5 Νοε - 15:18:55
δυστηχως δεν εχει κανενας μας τις γνωσεις που χρειαζεται για να κανει κατι τετοιο.δεν θελω να υποβαθμισω το φορουμ και τα μελοι του απλα ειναι παρα πολυ δυσκολο και απαιτητικο ενχειρημα και τα ψαρια που ασχολουμαστε ανεβαζουν τον πυχη ακομα περισσοτερο.γνωριζω καποια ατομα με εμπειρια πανω στο θεμα και τους εχω ασκησει πιεση να γραψουν στο φορουν και να μας κατατοπισουν καλητερα βαση της εμπειριας τους αλλα δεν το βλεπω.
παντως αμα συνχισουμε να δουλευουμε σε αυτο το επιπεδο καποια μερα θα μπορεσουμε να ασχολιθουμε με κατι τετοιο!παντως με τη συζητηση και το ψαξιμο μπορει να βγει καποιοα συνεργασια!!
παντως αμα συνχισουμε να δουλευουμε σε αυτο το επιπεδο καποια μερα θα μπορεσουμε να ασχολιθουμε με κατι τετοιο!παντως με τη συζητηση και το ψαξιμο μπορει να βγει καποιοα συνεργασια!!
Δευ 5 Νοε - 15:24:56
Γινε πιο συγκεκριμενος και μη μιλας με γριφους….petrosarowana έγραψε:δυστηχως δεν εχει κανενας μας τις γνωσεις που χρειαζεται για να κανει κατι τετοιο.δεν θελω να υποβαθμισω το φορουμ και τα μελοι του απλα ειναι παρα πολυ δυσκολο και απαιτητικο ενχειρημα και τα ψαρια που ασχολουμαστε ανεβαζουν τον πυχη ακομα περισσοτερο.γνωριζω καποια ατομα με εμπειρια πανω στο θεμα και τους εχω ασκησει πιεση να γραψουν στο φορουν και να μας κατατοπισουν καλητερα βαση της εμπειριας τους αλλα δεν το βλεπω.
Το 80% των ψαριων μας δεν αναπαραγεται στην αιχμαλωσια, ουτε σε τροπικες λιμνες ολυμπιακων διαστασεων.
Τελος αυτό, παμε παρακατω…
Μιλαμε για σαλαχια, καποιες μεγαλες κιχλιδες κτλπ…εχουμε δει και αβγα και μωρα στην Ελλαδα τον τελευταιο χρονο με ελαχιστη προσπαθεια.
Τι γνωση άλλη θελουμε δηλαδη?
Στα ψαχτα παμε και η εμπειρια θα μας χτυπησει την πορτα σε καμια 10αρια χρονια, τοτε θα της ανοιξουμε και θα την κερασουμε καφε…
Δευ 5 Νοε - 16:01:15
δεν μιλαω με γριφους κωστα,απλα δεν μπορω να λεω ονοματα ανθρωπων,αμα ηθελαν θα εγραφαν μονοι τους!!κωστα δεν μιλαμε για τυχεες προσπαθειες αναπαρωγης,που οπως ειδες δεν πετυχαν κιολας.μιλαμε για μια μαζικη αναπαραγωγη ψαριων ωστε να μπορει οποιος ασχοληθει με αυτο να κανει αποσβεση στα χρηματα που θα εχει δωσει για εγκαταστασεις,στα λειτουργικα εξοδα των εγκαταστασεων και φυσικα να εχει και κερδος!!δεν μπορεις να ξεκινησεις κατι τετοιο περιμενοντας την εμπειρια να ερθει.γιατι θα μπαινεις συνεχεια μεσα.
Δευ 5 Νοε - 16:07:56
Τοτε να μην αναφερεσαι καν σε οποιον δεν θελει να συμμετασχει γιατι μονο εσυ που τα λες και εγω που τα ξερω καταλαβεινουμε με αποτελεσμα οι υπολοιποι να μην μπορουνε να ακολουθησουν την συζητηση.petrosarowana έγραψε:δεν μιλαω με γριφους κωστα,απλα δεν μπορω να λεω ονοματα ανθρωπων,αμα ηθελαν θα εγραφαν μονοι τους!!κωστα δεν μιλαμε για τυχεες προσπαθειες αναπαρωγης,που οπως ειδες δεν πετυχαν κιολας.μιλαμε για μια μαζικη αναπαραγωγη ψαριων ωστε να μπορει οποιος ασχοληθει με αυτο να κανει αποσβεση στα χρηματα που θα εχει δωσει για εγκαταστασεις,στα λειτουργικα εξοδα των εγκαταστασεων και φυσικα να εχει και κερδος!!δεν μπορεις να ξεκινησεις κατι τετοιο περιμενοντας την εμπειρια να ερθει.γιατι θα μπαινεις συνεχεια μεσα.
Σκεψου πριν γραψεις….
Μαζικη αναπαραγωγη και μαλιστα σπανιων και ιδιαιτερων ειδων δεν μπορει να υπαρξει.
Ουτε μαζικη παραγωγη σκαλαριων δεν μπορει να πουληθει στο Ελλαδισταν, τι συζηταμε?
Συζηταμε για εξαγωγη λογικα, οποτε δεν είναι αναγκη καποιος να ξεκινησει από τα ψηλα κατευειαν…σιγα σιγα και επεκτηνεται….
Η εμπειρια θα σε ακολουθει παντου…όπως κι αν το κανεις…
Δεν περνεις Ferrari πρωτο αυτοκινητο (ΙΜΟ)…..
Δευ 5 Νοε - 17:26:17
τωρα επιασες ενα θεμα ακομα πιο περιπλοκο,την εξαγωγη!ακομα μεγαλητερη δυσκολια!!
Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|