Το χομπυ αυτο ειναι ειδος πολυτελειας???
+4
tasos269
thanasis76
vagvader
kwstas_original
8 απαντήσεις
Το χομπυ αυτο ειναι ειδος πολυτελειας???
Τετ 17 Νοε - 13:07:04
Θα ηθελα να κανουμε μια συζητηση..
Ακουω πολλους να λενε πως το συγκεκριμενο χομπυ που ασχολειται με τα ψαρια ειναι ακριβο σπορ.
Κοσμος που τα βαζει με τα καταστηματα χωρις να υπολογιζει τιποτα αλλο παρα μονο την τσεπη του.
θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας πανω σε αυτο, τι πιστευετε, ειναι ακριβο?
...και κατ' επεκταση ποσο σας κοστιζει η 'συντηρηση του χομπυ σας'?
Ξερω πολυ καλα τι θα πει ακριβο χομπυ, εχω φιλους που ασχολουνται πολυ με τα αυτοκινητα τους.
Περνουνε ενα αμαξι των 20χιλιαδων, και ριχνουν αλλα 20 για να το φερουν στα 'μετρα' τους.
Αυτο ειναι οντως ενα ακριβο χομπυ και μαλιστα το κανουν αρκετοι σε αυτη τη χωρα.
Δεν ξερω ομως και πολλους που να εχουνε ριξει τετοιο ποσο σε ενυδρειο/ψαρια..
Εσεις τι γνωμη εχετε???
Αξιζει η γκρινια, η ειναι απλα για να εχουμε να λεμε??
Ακουω πολλους να λενε πως το συγκεκριμενο χομπυ που ασχολειται με τα ψαρια ειναι ακριβο σπορ.
Κοσμος που τα βαζει με τα καταστηματα χωρις να υπολογιζει τιποτα αλλο παρα μονο την τσεπη του.
θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας πανω σε αυτο, τι πιστευετε, ειναι ακριβο?
...και κατ' επεκταση ποσο σας κοστιζει η 'συντηρηση του χομπυ σας'?
Ξερω πολυ καλα τι θα πει ακριβο χομπυ, εχω φιλους που ασχολουνται πολυ με τα αυτοκινητα τους.
Περνουνε ενα αμαξι των 20χιλιαδων, και ριχνουν αλλα 20 για να το φερουν στα 'μετρα' τους.
Αυτο ειναι οντως ενα ακριβο χομπυ και μαλιστα το κανουν αρκετοι σε αυτη τη χωρα.
Δεν ξερω ομως και πολλους που να εχουνε ριξει τετοιο ποσο σε ενυδρειο/ψαρια..
Εσεις τι γνωμη εχετε???
Αξιζει η γκρινια, η ειναι απλα για να εχουμε να λεμε??
- vagvader1000+ posts
- Αριθμός μηνυμάτων : 2058
Ημερομηνία εγγραφής : 26/06/2010
Τόπος : Νεα ερυθραια-Ξανθη
Απ: Το χομπυ αυτο ειναι ειδος πολυτελειας???
Τετ 17 Νοε - 13:29:55
Μα πως να μην ειναι ακριβο???? χαχα Να σας πω μονο τι εξοδα εκανα τις τελευταιες μερες αλλα και για ποιον λογο....χχμμμμμ εχουμε και λεμε, προχθες που καθαριζα το 304 fluval μου εσπασε (μετα απο 14 χρονια λειτουργειας) το πλαστικο καπακι που κραταει την φτερωτη. Στο ιδιο φιλτρο πριν λιγες βδομαδες μου εσπασε το starter, αυτο το πλαστικο με την βεντουζα. Οποτε λεω ας παω να παρω ενα φιλτρο αφου αρχιζει να παραδιδει πνευμα αυτο. Παραγγελνω το 305 (γιατι το 304 δεν υπαρχει πια), μου λενε μα γιατι δεν παιρνεις το 405, σιγα την διαφορα τιμης, λεω οκ ας το παρω...
Αρα εχουμε :
Fluval 405 : 138 ευρω
Ανταλακτικα για το 304 (για να μην το πεταξουμε) : 11 ευρω
Κατι αλλα διαφορα που χαζευα στο μαγαζι (γιατι παντα κατι ακομα παιρνουμε) : 25 ευρω
Αρα συνολο : 174 ευρω απ το πουθενα
Οκ περαν της πλακας θελει τα λεφτακια του το χομπυ μας ειδηκα αν σε ενδιαφερουν καλα και ακριβα ψαρια, η πολλα λιτρα + Τεραστια ψαρια (τυπου κωστας ) αλλα μετα ειναι πως νιωθεις για το αποτελεσμα...
Εμεις που νιωθουμε καλα με αυτο νομιζω οτι δεν μας ενδιαφερει η απασχολει καν... οποτε περι ορεξεως κολοκυθοπιτες!!!
Αρα εχουμε :
Fluval 405 : 138 ευρω
Ανταλακτικα για το 304 (για να μην το πεταξουμε) : 11 ευρω
Κατι αλλα διαφορα που χαζευα στο μαγαζι (γιατι παντα κατι ακομα παιρνουμε) : 25 ευρω
Αρα συνολο : 174 ευρω απ το πουθενα
Οκ περαν της πλακας θελει τα λεφτακια του το χομπυ μας ειδηκα αν σε ενδιαφερουν καλα και ακριβα ψαρια, η πολλα λιτρα + Τεραστια ψαρια (τυπου κωστας ) αλλα μετα ειναι πως νιωθεις για το αποτελεσμα...
Εμεις που νιωθουμε καλα με αυτο νομιζω οτι δεν μας ενδιαφερει η απασχολει καν... οποτε περι ορεξεως κολοκυθοπιτες!!!
Τετ 17 Νοε - 13:32:52
Ασε με εμενα απ'εξω για την ωρα!
Θελω να δω αν οντως ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα οσο παρουσιαζονται απο μερικους γνωστους, και μετα θα πω εγω τι ξοδευω..
Θελω να δω αν οντως ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα οσο παρουσιαζονται απο μερικους γνωστους, και μετα θα πω εγω τι ξοδευω..
- vagvader1000+ posts
Τετ 17 Νοε - 13:37:35
Το πιστευω κωστα.... Εσυ χρειαζεσαι μονο για αντιχλωρια συμβολαιο με την sera!! χαχαχαχα
Να δες παραδειγμα τον δημητρη (hatzi8). Ο τυπος ειναι ψυχακιας και γιαυτο τον γουσταρω, ηρθε με το αμαξι απο την βεροια για τα καμφα, εδωσε ποσα λεφτα για βενζινες + τα ψαρια, αγορασε μεχρι και τον κυβο (που δεν ηταν και φτηνα) και ειμαι σιγουρος οτι θα παει και για αλλα...
Αυτο ομως ειναι... τι αποτελεσμα αφηνει το χομπυ μεσα μας!
Να δες παραδειγμα τον δημητρη (hatzi8). Ο τυπος ειναι ψυχακιας και γιαυτο τον γουσταρω, ηρθε με το αμαξι απο την βεροια για τα καμφα, εδωσε ποσα λεφτα για βενζινες + τα ψαρια, αγορασε μεχρι και τον κυβο (που δεν ηταν και φτηνα) και ειμαι σιγουρος οτι θα παει και για αλλα...
Αυτο ομως ειναι... τι αποτελεσμα αφηνει το χομπυ μεσα μας!
Τετ 17 Νοε - 13:40:22
Καλα προσεχε ομως τι λες, γιατι αν αποδηχθει οτι ξοδευουμε τα ιδια δεν ξερω ποιος θα χτυπιετε!!
- thanasis761000+ posts
- Αριθμός μηνυμάτων : 2780
Ημερομηνία εγγραφής : 14/09/2010
Τετ 17 Νοε - 14:05:07
παιδια το χομπι ειναι ακριβο και δεν ειναι!!!!
τι θελω να πω...
αναλογα με τα οικονομικα του καθενος παει.
αν ενας περνει 2000 το μηνα και ενας αλλος περνει 1000 το μηνα και εχουν
τα ιδια ενυδρεια στον εναν ειναι ακριβο χομπι και στον αλλον φτηνο...
τι θελω να πω...
- vagvader1000+ posts
Τετ 17 Νοε - 15:16:58
thanasis76 έγραψε:παιδια το χομπι ειναι ακριβο και δεν ειναι!!!!
τι θελω να πω...
αλλα υπαρχουν και πολλοι με ενα ενυδρειο 50ρι με κανα δυο σκαλαρια μεσα και εσωτερικο φιλτρακι (σφουγγαρι μονο). Τι εξοδα να εχουν αυτα? Μηδεν...
Ειμαι της αποψης οσο πιο πολλα τα λιτρα, τοσο μεγαλυτερες οι απαιτησεις σε ολα! Ρευμα, συντηρηση, τροφες, νερα, φαρμακα, ειδος και κοστος ψαριων κλπ κλπ...
Για να εχεις πρεπει να πληρωσεις... ειναι τελικα οπως σε ολα, τζαμπα μαγκας δεν γινεσαι!
- tasos269Μέλος
- Αριθμός μηνυμάτων : 441
Ημερομηνία εγγραφής : 03/09/2010
Τετ 17 Νοε - 21:05:38
Πιστευω οτι τελικα τα πιο πολλα εξοδα σε ενα μεγαλο ενυδρειο πρεπει να ειναι η ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ , ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ Η ΦΘΗΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ( ΤΡΟΦΕΣ ΑΝΤΙΧΛΩΡΙΑ ΦΙΛΤΡΑ). ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΧΟΜΠΙ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ , ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΑΜΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
- xatzi8Μέλος
- Αριθμός μηνυμάτων : 396
Ημερομηνία εγγραφής : 16/10/2010
Τόπος : βεροια
....
Πεμ 18 Νοε - 13:33:43
εγω παιδια δεν μιλαω γιατι αν μιλησω για το ποσο ξοδευω για τα ενυδρεια θα με διωξετε απτο forum xaxaxaxaxa.η αληθεια ειναι οτι το γουσταρω γι αυτο κ τα ξοδευω..τα θελω ολα στην εντελεια(φιλτρα,θερμοστατες κ γενικα ολα τα καλουδια)κ να καθομαι στο δωματιο να τα χαζευω..πως τι βρισκει ο καθενας!!παντως σας το λεω τοσα χρονια που ασχολουμαι με το αθλημα αν τα μαζευα τα λεφτα που ξοδεψα ανετα επαιρνα ενα porce carrera ασπρο με navigation...χαχααχαχχαχα
- vagvader1000+ posts
Πεμ 18 Νοε - 14:08:25
χαχαχαχαχχχααχααχαχ!!!! Καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!
- konstantinos 808Μέλος
- Αριθμός μηνυμάτων : 713
Ημερομηνία εγγραφής : 08/09/2010
Τόπος : καματερο-πυργοσ
Πεμ 18 Νοε - 18:45:16
το συγγεκριμενο χόμπι για μένα ειναι είδος αλληλένδετης αγάπης και φροντίδας και οχι πολυτέλειας,ο καθένας δινει αναλογα με την τσεπη του!!εγω δινω για κοινα πραγματα περιπου 25 ευρώ τον μηνα.
- babinioΜέλος
- Αριθμός μηνυμάτων : 102
Ημερομηνία εγγραφής : 17/11/2010
Τόπος : θεσσαλονικη
Πεμ 18 Νοε - 20:47:17
με τη σειρα μου να πω κι εγω πως οταν ολοι μας ξεκινησαμε ως αρχαριοι μας φανηκε αρκετα ακριβο σαν χομπυ.οχι γιατι ειναι αλλα γιατι σιγουρα αγορασαμε και ξοδεψαμε χρηματα σε διαφορα πραγματα που δεν χρειαζονται σε τιποτα.απο κει και περα ομως ειναι στο χερι του καθενος,μαθαινοντας,να ξερει τι χρειαζεται και τι οχι ωστε να ξοδεψει σωστα τα χρηματα του.φυσικα στα παρα πολλα λιτρα η κατασταση σιγουρα ξεφευγει.εγω προσωπικα λογο και μικρου ενυδρειου (pico σε σχεση με μερικων εδω μεσα )ξοδευω ελαχιστα για τη συντηρηση του.
- DIMITRIUSΜέλος
- Αριθμός μηνυμάτων : 470
Ημερομηνία εγγραφής : 07/07/2010
Τόπος : κεφαλονια
Δευ 22 Νοε - 11:00:58
βασικα ο εξοπλισμος ειναι σχετικα ακριβος αλλα αυτον τον αγοραζεις μια φορα.. η συντηριση του ενυδρειου δεν ειναι κ τοσο ακριβη.. εγω για τα ενυδρεια μου πιστευω πως χαλαω λιγοτερα απο 10-20€ το μηνα (εκτος δεη που δεν μπορω να υπολογισω)
Σαβ 27 Νοε - 23:12:51
Για παμε να δουμε και αλλες αποψεις....
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|